Trump vs Vestager

Vi kender alle Trump. Ham med de store ord, et endnu større ego og en stærk kompetence i gennemslagskraft - især i en ny SoMe tid, der har givet ham en stor platform – nu også sin egen. Det har han været god til. Autentisk er han måske også på sin måde, for det han lover, har han for det meste også gjort. Måden, han har gjort det på, deler til gengæld vandene.
Margrethe Vestager er også nået helt til tops i EU med kompetencer som gennemslagskraft og følgeskab, men mere fordi hun er ydmyg omkring, at hendes rolle har givet hende noget magt, der er til låns i en periode. Og så fordi, hun gerne vil forvalte denne magt med størst mulig integritet. Den tillid, hun er blevet givet, forsøger hun at bruge med størst mulig respekt og effekt for Europa. Vestager fremstår i bedre balance og er blevet en rollemodel i Danmark.

Alexandria Ocasio-Cortez AOC og Greta Thunberg

AOC er en ung aktivist og politiker for det demokratiske parti og medlem af Repræsentanternes hus siden 2019. Hendes motto lyder: "Jeg kan ikke udfordre de store penge med flere penge, men må slå modstanderen på en helt anden måde". Og hun slog sin modstander Joseph Crowley med sin gennemslagskraft, unge energi og relevante agendaer, der passer ind i tiden. Hun opleves som en person, der ser, mærker og tror på det, hun brænder for.
Det samme gælder Greta Thunberg – den unge svenske miljøforkæmper, der satte gang i hele verden med sit direkte opråb fra stille demonstrationer til taler i store og vigtige organer som FN og World Economic Forum. Greta gjorde os bevidste om vores kæmpe miljøudfordringer. Hun minder os om, hvor sløve vi voksne er ved at blive ved med at udsætte handling. Hendes ord rammer os alle, da hun taler klart selvom alle ikke er tilhænger af hendes måde at gøre det på – gal følelsesladet teenager – men hendes budskab blev hørt.

Kasper Hjulmand og Frederikke Antonie Schmidt

At være pludsundelig er et nyt ord, vi har opfundet i Fremtidssans. Det beskriver følelsen af at være misundelig på nogen, hvor det faktisk viser sig, at du selv har potentialet, du skal bare have det vandet, så det begynder at gro. Det gør du ved at se, mærke og tro på dine følelser og tanker og handle på det.
Kasper Hjulmand – vores danske empatiske landsholdstræner – kan jeg godt være pludsundelig på. Han bruger sine ambitioner og udfordringer til at lytte indad og er god til at se, mærke og tro på, at han kan skabe unikke resultater i en fodbold verden, der også er præget af uforudsigelighed og alles meninger om ens arbejde. Kasper opleves udefra som et empatisk, tydeligt og helt menneske, der kender sig selv og kombinerer hjerte med teamånd og forretning.
Frederikke Antonie Schmidt – er skaber og ejer af sko-universet Roccamore, der har taget Danmark og mange kvinder og sikkert også mænd med storm i de sidste par år. Frederikke er drevet af at sko skal være bedre at gå i, men stadig se lækre ud og så skal de være bæredygtige. Frederikke har med produkt, forretningsmodel og branding ramt tidsånden på fornemmeste vis. Bruger sloganet: Be Brave Not Perfect.

At være en progressiv leder for sit land, kan ske på mange måder. Her er 2 ledere, der er gode til at skabe forandring og følgeskab

Narendra Modi – er Indiens statsminister (Prime minister) og har været det siden 2014, genvalgt i 2019, hvilket ikke er sket for en ikke-kongres minister tidligere. Modi er 71 år og kommer fra partiet Bharatiya Janata Party, der tilhører den politiske højrefløj. I 70’erne var han del af protestbevægelsen Navnirman Andolan, der er imod korruption i indisk politik. Modi har stået i spidsen for længe ventede reformer i landet.
Carlos Alvarado Quesada – har været præsident i Costa Rica siden 2018 og står i spidsen for landets progressive politik. Costa Rica har en lang historie bygget på fred, menneskerettigheder, respekt og bæredygtighed. Carlos er 42 år og ung i rollen som landets leder. Han er samtidig leder af PAC – Partido Accion Ciudadana eller på engelsk Citizens’ Action Party, der blev dannet i 2000, som et anti-korruptions parti med det hovedformål at få ryddet op i korruptionen. Et andet godt eksempel på Carlos’ progressive handlinger er, at Costa Rica står i spidsen for at implementere IDG – Inner Development Goals (www.innerdevelomentgoals.org) del af 2030 agenda, i hele den offentlige sektor for at have de rette forudsætninger for at nå de 17 verdensmål.
>